Psycholoog Arnhem

Over mijzelf

Toen ik aan de sociale academie ging studeren wilde ik eigenlijk drama docent worden. Terugkijkend denk ik dat ik altijd wel gesnapt heb dat toneel én het innerlijk van mensen precies mijn specialiteit zijn. Daar heb ik het meest te melden, daar kan ik heel dichtbij komen en mensen écht verder helpen. Maar dat wist ik toen allemaal nog niet.

Van het één

Na mijn opleiding kwam ik in aanraking met werken met drugsverslaafden. Daar werd mijn interesse voor de menselijke psyche echt gewekt. Hoe werkt het, van binnen? Ik ging me in de materie verdiepen en ronde mijn studie psychologie af. En tegelijkertijd…

Vind je eigen verhaal

Vanaf mijn twintigste sta ik in het theater. Lange tijd alleen, als storyteller. Met die ervaringen ben ik storytelling als training gaan geven in het bedrijfsleven. Ik kende voor mijzelf de kracht van het vinden en vertellen van je eigen verhaal. Hoe sterk het je maakt, hoeveel houvast het geeft. Vooral de ontdekking dat je verhaal maakbaar is, bleek voor veel managers hét keerpunt in hun carrière en misschien ook wel leven.

Zie je, bijna iedereen zit vast in een soort rol. Misschien wel verschillende rollen in verschillende omstandigheden – de ‘gevatte collega’, de ‘vader die geen nee kan zeggen tegen zijn dochter’, het ‘broertje dat niet zo slim is als zijn zus’, de ‘sloddervos’. Die rollen liggen soms dicht bij jezelf, maar soms ook helemaal niet. Het is erg bevrijdend als je dat ineens helemaal snapt.

Opleiding, training, werk, leven

Ik stond op toneel, ik trainde en coachte, ik hielp mensen. En: ik specialiseerde me. Ik deed de opleidingen, en daarna verdiepte ik mij vooral in de zelf kennis methode, psychodrama. Bij elkaar opgeteld ontwikkelde ik zo een methode die effectief is, die snel tot de kern komt en mensen echt verder helpt. Ik merk dat ik mijn cliënten meer kan bieden dan de oplossing in een klacht. De methode verrijkt je leven en geeft je de ruimte te genieten.

Ik heb diverse specialisaties in de aanvullende complementaire zorg. Voor mij zijn lichaam en psyche onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik werk dan ook integratief. In mijn aanpak is er veel aandacht voor zowel de reguliere methoden alsook voor technieken waarin de nadruk op ontspanning en heling ligt. Zoals mindfulness, techniek van het visualiseren, energetisch werken.

Alma

Contact Psycholoog Arnhem

Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je nog vragen? Neem contact op voor deskundig en persoonlijk advies in jouw situatie. Bel de praktijk op 026-2022011. We kunnen gelijk aan de slag, want ik heb geen wachtlijst!