Relatietherapie Arnhem – Ga in gesprek

Toch proberen

De meeste stellen die bij me in behandeling komen, voelen zich verloren. Partners zijn nog samen, maar zijn in wezen alleen. Zelfs de herinnering aan wat eens zo mooi was, is vervaagd. Elk gesprek verzandt in vaste patronen. Je vliegt elkaar in de haren. De een trekt zich terug en de ander blijft de relatie claimen. Of (en dat is de stilste en ook de zwaarste van alle relatieproblemen) jullie trekken je allebei terug.

Dat patroon is niet te doorbreken als je er middenin zit. De meeste stellen hebben moeite met het nemen van afstand en te zien hoe hun ruzies verlopen. Zelfs al herken je het patroon en neem je je voor het dit keer toch écht anders te doen, dan nog zingen jullie weer het liedje.

Onbekend

In de loop der jaren heb je elkaar goed leren kennen. Denk je. Je kunt de ander uitspellen. Je weet wat er gaat komen. En ja hoor, daar komt hij weer. Of ja hoor, daar gaat ze weer. Je bent zo intiem bekend met elkaars eigenaardigheden, angsten, verlangens en voorkeuren dat je er geen rekening meer mee houdt. Hoe lang ben je opgehouden met luisteren? Wanneer sloot je je ogen omdat je alles al wist?

In gesprek bij Relatietherapie Arnhem

Ons eerste doel zal zijn in gesprek te komen. Een echt gesprek dit keer. Met begrip, luisteren, vertellen, en zeggen wat je niet weet. Om dat te kunnen hebben jullie een hoop te leren. Jullie moeten zien waar het fout gaat en herkennen wat je eigen standaardgedachten zijn en je eigen standaardgedrag is. Vervolgens moet je je daar van zien los maken.

Structureel

Dat is een heel karwei. Maar zonder die stap kunnen we niet verder. Het is noodzakelijk om de veranderingen goed en duurzaam te doorleven. Als je deze stap kunt zetten is de slaagkans van de relatietherapie meer dan 80%.

Elkaar zien

In de volgende fase vinden jullie de rust en de ruimte om elkaar opnieuw te verkennen. Jezelf kwetsbaar op te stellen en de ander kwetsbaar te zien. Jullie kunnen nu ook de pijn bespreken, de angsten en de teleurstellingen. Soms zijn dat moeilijke, zware gesprekken, maar het zijn in ieder geval gesprekken!

Aan het eind van deze fase gaan we terug naar jullie oorspronkelijke vraag. De meeste koppels merken dat die in het proces al is opgelost of dat het nu bijna een peulenschil is om er iets aan te doen.

Contact Relatietherapie Arnhem

Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je nog vragen? Neem contact op voor deskundig en persoonlijk advies in jouw / jullie situatie. Bel de praktijk op 026-2022011. We kunnen gelijk aan de slag, want ik heb geen wachtlijst!