Therapie in Arnhem bij psycholoog Alma Smit

Hoe werkt het bij een psycholoog?

Iedere psycholoog heeft zo zijn eigen manier van werken. Ik werk graag met een mix aan middelen die op verschillende niveaus tegelijkertijd werken aan jouw vraag of probleem.

In de wervelwind van jouw emoties, gevoelens en vragen is het namelijk onmogelijk om tot inzicht te komen. Daarom is het vinden van innerlijke rust het vertrekpunt. Daarvoor zal je waarschijnlijk opdrachten van mij mee naar huis krijgen. Dat kunnen heel praktische tips zijn als ontspanningsoefeningen, maar het kunnen ook inhoudelijke opdrachten of doe-opdrachten zijn.

De Zelf Kennis Methode

De Zelf Kennis Methode is een hele goede manier om klachten en vragen effectief aan te pakken. De methode werkt vanuit jouw klacht of vraag, maar geeft je ook een heel breed inzicht op heel veel aspecten van je leven.

Verhalen

Ieder mens heeft zo zijn eigen verhaal. Je bent ‘een pietje precies’, ‘een beetje op jezelf’ of misschien wel ‘de grapjas’. Dat verhaal ontstaat tijdens je leven. Door wie je bent, wat je hebt meegemaakt en wat je ervan onthouden hebt. Dat onthouden is erg belangrijk. Je hebt er namelijk voor gekozen het één wel te onthouden en het andere niet. Zo heb je eigenlijk voor een deel gekozen wie je bent. Nu kun je dus ook voor iets anders kiezen!

Aan het werk

We gaan actief aan de slag met jouw verhaal. Je ontdekt de samenhang, je ziet structuren, de patronen en de pijnpunten. Je zult ook zien waar je schittert en wanneer je de beste versie van jezelf bent. Daarmee kun je, met positieve energie, de problemen van nu heel goed te lijf. Deze methode is soms confronterend, niet altijd even leuk, maar altijd stimulerend en met erg goed resultaat.

Psychodrama

Psychodrama is een hele doeltreffende en voor veel mensen plezierige manier van werken. In plaats van te praten over wat er speelt, ga je er mee aan de slag in een rollenspel. In een oefenwerkelijkheid kun je situaties opzoeken die je moeilijk vindt. Je kunt momenten herbeleven en een andere versie van jezelf uitproberen. Iedereen vraagt zich wel eens af: ‘Wat als ik nu dát had gezegd?’ of ‘wat als ik dat nu eens zó had gedaan?’. Het is een bron van nachtenlang piekeren. Gelukkig hoeft dat nu niet meer, want in psychodrama kun je het uitproberen.

Zorgvuldig en betrokken

Mijn cliënten gaan me zeer aan het hart. Je zult merken dat ik net even verder ga dan de gemiddelde therapeut. Dat ik me in jouw geval verdiep en mijn huiswerk goed doe. Ik neem het in mij gestelde vertrouwen serieus en handel daar ook naar. Het is mijn doel je snel weer op weg te helpen en misschien ook te helpen je eigen eigenaardigheden te accepteren.

Bekijk hier de therapieën

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Arnhem. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact Psycholoog Arnhem

Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je nog vragen? Neem contact op voor deskundig en persoonlijk advies in jouw situatie. Bel de praktijk op 026-2022011. We kunnen gelijk aan de slag, want ik heb geen wachtlijst!