Leer omgaan met hooggevoeligheid met therapie in Arnhem

Als opvoeder kun jij je heel kwetsbaar voelen. Zeker als het niet zo goed gaat met je kind. Het is dan belangrijk dat kracht hervindt, met oog voor de specifieke kwaliteiten van het kind. Als dat lukt vindt je nieuw vertrouwen en worden jij, je kind en het gezin hechter en sterker.

Hoogsensitiviteit is geen ziekte

Hoogsensitiviteit is geen ziekte, maar een eigenschap. Je bent gevoeliger dan andere mensen. Gevoeliger voor de wereld om je heen. Voor stemmingen, voor licht, geluid, smaken. Dat kan heel prachtig zijn, maar vaak ook komt de wereld hard binnen. Hoogsensitieve of hooggevoelige mensen trekken zich daarom vaak terug in hun eigen wereld.

Het is niet zo dat hoogsensitiviteit iets volkomen nieuws is. We hebben het alleen vaak anders benoemd. Vroeger werd je erg verlegen genoemd, angstig zelfs misschien.

De ongefilterde wereld

Hoogsensitief ben je vanaf geboorte. Het is aangeboren. Je komt er dus ook niet van af. Je kunt er wel mee leren leven. Sterker nog, ik denk dat je een rijk en diep innerlijk leven zult combineren met een aangeboren talent de wereld ongefilterd binnen te laten komen én het vermogen de volumeknoppen soms wat zachter te zetten.

Het intense leven

Waarschijnlijk vallen de voordelen van hooggevoeligheid je niet meer echt op en voel je alleen de last van alles dat op je af komt. Daarom noem ik ze nog even: je pikt een stemming snel op, je kunt mensen beter ‘lezen’ dan anderen, je begrijpt anderen sneller en beter. De intensiteit van dingen geldt natuurlijk evengoed voor leuke en mooie als voor vervelende of verstorende dingen. Je geniet dus ook meer!

Ik help je weer genieten in de wereld

Zoals gezegd, hoogsensitiviteit neem je niet weg. Ik kan je helpen ten volle te genieten van je talent zonder dat je je hoeft af te sluiten van de wereld. Samen werken we aan hoe je signalen in je lichaam kunt lezen, hoe je weerbaarheid inbouwt in je gevoeligheid en hoe je slim gebruik maakt van jouw intuïtie.

Zie je, met jouw hoogsensitieve eigenschap heb je een ander kader nodig om in te leven. De wereld is nu eenmaal niet ingericht op hoogsensitieve mensen daarom heb je het ook nooit geleerd en zul je dat zelf moeten doen. Je zult al snel in de behandeling merken hoe makkelijk dat eigenlijk is.

Contact Psycholoog Arnhem

Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je nog vragen? Neem contact op voor deskundig en persoonlijk advies in jouw situatie. Bel de praktijk op 026-2022011. We kunnen gelijk aan de slag, want ik heb geen wachtlijst!