Mindfulness, onderdeel van de therapie in Arnhem

Contact met jezelf. Nu.

Naast Mindfullnesstrainingen, zet ik Mindfullness in als onderdeel van een therapie. Je leert dan niet de klassieke training, maar we gebruiken aspecten ervan om je te ‘openen’. Veel mensen zitten vast in hun hoofd en bijna iedereen heeft grote moeite om naar zijn eigen lichaam te luisteren. En dat terwijl juist daar, en in wat onbewuster processen, hele rijke gevoelens en ervaringen uiting vinden.

Door je aandacht met zorg te richten op jezelf, je innerlijk en het moment waarin je bent, hervind je jezelf. Voor de meeste mensen is dat een regelrechte openbaring.

De weg naar écht.

Maar belangrijker dan dat, het opent de weg jezelf te vinden. Jij bent, net als ik en iedereen, een complex wezen. Het is vaak moeilijk te weten wat je vindt, wat je wilt, waar je voor staat. Misschien heb je het gevoel ‘jezelf niet te zijn’, of zit je vast in je eigen leven. Maar ja, wie ‘jezelf’ dan is, en wat jouw eigen leven dan wel zou moeten zijn… moeilijk.

Dat je dat maar moeilijk kunt bepalen komt voor een groot deel doordat je slecht contact met jezelf (je lichaam, je innerlijk) hebt. Je ‘hoort’ je lichaam niet roepen, schreeuwen, dat je nu rustig aan moet doen. Je negeert de signalen van ongenoegen, je sluit je af van de buikpijn voordat je naar je werk gaat en je doet al die slapeloze nachten af als gewoon ‘druk, druk, druk’. Geen wonder dat je leeft op de automatische piloot. Je kunt voor je gevoel bijna niet anders meer.

Met de inzet van Mindfullness brengen we daar verandering in.

Geen doel op zich

Wat wel belangrijk is, is dat Mindfullness in dit geval geen doel op zich is. We gebruiken het (vaak aan het begin van een behandeling) om de knopen te vinden, de oogkleppen af te doen en het leven te voelen in al haar facetten.

Contact Psycholoog Arnhem

Benieuwd wat ik voor jou kan doen, of heb je nog vragen? Neem contact op voor deskundig en persoonlijk advies in jouw situatie. Bel de praktijk op 026-2022011. We kunnen gelijk aan de slag, want ik heb geen wachtlijst!